Welcome to Taste Point Company...

Back to the Future: Ζυμώσεις, και low & slow κάπνισμα – ψήσιμο του Αμερικάνικου Νότου -Τα σπέσιαλ Masterclass του Δημήτρη Αντωνόπουλου

  /  Back to the Future: Ζυμώσεις, και low & slow κάπνισμα – ψήσιμο του Αμερικάνικου Νότου -Τα σπέσιαλ Masterclass του Δημήτρη Αντωνόπουλου
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
04 Φεβ

Back to the Future: Ζυμώσεις, και low & slow κάπνισμα – ψήσιμο του Αμερικάνικου Νότου -Τα σπέσιαλ Masterclass του Δημήτρη Αντωνόπουλου

4 Φεβρουαρίου 2020 @ 14:00 - 19:00

O κορυφαίος Έλληνας γευσιγνώστης, ο κριτικός γεύσης του «Αθηνοράματος» Δημήτρης Αντωνόπουλος, θα πραγματοποιήσει στο Taste Point μια σειρά μοναδικών παρουσιάσεων αφιερωμένων εξαίρετων δημιουργών της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής( σεφ, εστιάτορες), εμβαθύνοντας στην ξεχωριστή φιλοσοφία τους και αναλύοντας την ξεχωριστή τους κουζίνα. Τα διαδραστικά αυτά σεμινάρια θα γίνονται παρουσία των δημιουργών σε μια ζωντανή αλληλεπίδραση μαζί τους και θα περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές. Μην τα χάσετε!


Πληροφορίες Σεμιναρίου

 

Ημερομηνία4 Φεβρουαρίου
Ώρα14:00 – 19:00
Διάρκεια5 Ώρες
Χώρος διεξαγωγήςΠολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Συμμετέχοντες50 Άτομα
Κόστος Σεμιναρίου90€
Περιγραφή ΣεμιναρίουΜετά την πρωτοκαθεδρία των hi-tech μαγειρικών μεθόδων της μοριακής κουζίνας, οι σεφ αναζητούν έμπνευση στην ιστορία της γαστρονομίας. Σε μια back to the future εξερεύνηση ψάχνουν καινούργιες ιδέες σε παλιές πρακτικές που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος παρουσιάζει τον Δήμο Μπαλόπουλο , έναν από τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες σεφ βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο , και συνομιλεί μαζί του για το ζωντάνεμα των τεχνικών των ζυμώσεων και του low & slow καπνίσματος και ψησίματος που συνηθίζουν στον αμερικάνικο Νότο και αλλού. Ο Μπαλόπουλος εφαρμόζει αυτές τις τεχνικές στα εστιατόρια «Frater & Soror» και «ΦΒΚ» στην Αθήνα.

Ένα από τα πιο δυναμικά trend που συναρπάζει διεθνώς τον κόσμο της γαστρονομίας είναι οι ζυμώσεις. Το «Noma» στην Κοπεγχάγη και το «Momofuku» στη Ν. Υόρκη πειραματίζονται συστηματικά με τις ζυμώσεις στις R&D(Έρευνα και Ανάπτυξη) ομάδες τους ∙ το πρώτο βγάζει best seller ειδικό βιβλίο, ενώ το δεύτερο ετοιμάζει χειροποίητα προϊόντα μικρής παραγωγής που πωλούνται στους επαγγελματίες. Λαχανικά, φρούτα, ψάρια και κρέατα υποβάλλονται σε ζύμωση αποκτώντας νέες γευστικές διαστάσεις, δίνοντας πνευματική, φιλική προς τον άνθρωπο (διευκολύνει την πέψη και καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες)διάσταση στην τροφή και πολύ δημιουργική ενέργεια. Στο σεμινάριο θα μάθουμε πώς γίνονται οι ζυμώσεις και θα δοκιμάσουμε εφαρμογές τους σε διάφορα λαχανικά, ξύδια φρούτων, και χειροποίητο βούτυρο.

Μετά την άνοδο του θρυλικού Asador Etxebarri από την χώρα των Βάσκων, στα ύπατα δώματα του θεσμού των World’s 50 Best Restaurants, είναι πάμπολλοι πλέον οι σεφ που αναβιώνουν στις κουζίνες τους το μαγείρεμα στα κάρβουνα και τη γυμνή φωτιά. Την ίδια στιγμή οι αμερικάνικες low & slow μέθοδοι καπνίσματος και ψησίματος και γενικά το αρχέγονο BBQ και τα ζεστά και κρύα καπνίσματα διαδίδονται τάχιστα σε όλο τον κόσμο , δημιουργώντας ένα νέο, κι ας είναι ουσιαστικά αρχέγονο, life style που αναζητά εκφραστικές αυθεντικές γεύσεις ως αντίδραση στην άκρατη και επικίνδυνη βιομηχανοποίηση της τροφής, που με την comfort ιδιαιτερότητά τους μαγνητίζουν. Στο σεμινάριο θα μάθουμε τη σημασία της φωτιάς και της δημιουργίας ξυλοκάρβουνων, τη δημιουργική χρήση τους για μαγειρέματα και ψησίματα σε γάστρες, τζάκι, , θράκες , σχάρες, διάτρητα τηγάνια, μέσα σε κρούστα στάχτης, παρατεταμένα καπνίσματα. Θα μάθουμε τις αρχές του low & slow καπνίσματος και ψησίματος , τους τρόπους εφαρμογής τους , σπέσιαλ μαρινάδες, καθώς και εύκολες λύσεις χωρίς πολύ εξειδικευμένους εξοπλισμούς. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά κρέατα, λαχανικά, γαλακτοκομικά ψημένα ή καπνισμένα με διαφορετικές μεθόδους.
Σ αυτό το μοναδικό σεμινάριο θα μυηθούμε στην ουσία δόκιμων παλιών τεχνικών, και θα την γευτούμε με μια μεγάλη γευσιγνωσία εδεσμάτων. Μην το χάσετε είναι ανεπανάληπτο!
Με την επιμέλεια του κορυφαίου Έλληνα γευσιγνώστη, του «Αθηνοράματος» Δημήτρη Αντωνόπουλου.


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τοποθεσία Πολυχώρου Taste Point