Welcome to Taste Point Company...

Σεμινάριο «Ιταλικής Πίτσας» με χρωματιστές ζύμες και «Pinsa Romana»

  /  Σεμινάριο «Ιταλικής Πίτσας» με χρωματιστές ζύμες και «Pinsa Romana»
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
31 Μαρ

Σεμινάριο «Ιταλικής Πίτσας» με χρωματιστές ζύμες και «Pinsa Romana»

31 Μαρτίου 2020 @ 10:00 - 2 Απριλίου 2020 @ 14:00

Ο Βασίλης Τσιόγκας γεννήθηκε στην Ήπειρο οπού και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Εκεί ανάμεσα σε παραδοσιακές συνταγές για κάθε λογής πίτες κατάλαβε την αγάπη του για την κουζίνα και τις ζύμες… Ακολούθησε την μαγειρική τέχνη, την ζαχαροπλαστική και αρτοποιία στην σχολή Le Monde και αποφοίτησε με επιτυχία παρακολουθώντας σεμινάρια του χώρου μέχρι και σήμερα. Η επαγγελματική του πορεία στην Αθήνα , μετά από μία σειρά συνεργασιών με ξενοδοχεία 5 αστέρων σε ελληνικά νησιά , είναι αξιόλογη έχοντας στο βιογραφικό του μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Κάποια από αυτά είναι το Πρυτανείο στο Μαρούσι, το Tony Bonanno στην Καστέλλα ,το Pere Ubu στην Γλυφάδα, το Testaccio στην Βουλιαγμένη . Έμεινε στο Μιλάνο και εργάστηκε στο εστιατόριο Paper Μoon για αρκετό διάστημα, μέχρι να μάθει τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής πίτσας και της ιταλικής κουζίνας. Σε συνέντευξη του αναφέρει πως μέσα από την ιταλική κουλτούρα στις επαγγελματικές κουζίνες ,ακόμα αναδύωνται αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν παραδοσιακές σπιτικές συνταγές από την Πάρμα ,την Βενετία ,την Νάπολι μέχρι και την Σικελία. Ο Βασίλης Τσιόγκας έχει αναλάβει το “στήσιμο” του πόστου της πίτσας και όχι μόνο σε αρκετά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες του αντικειμένου.

Ο Στράτος Κορνάς εργάζεται στον κλάδο της εστίασης και της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 έτη έχοντας καταφέρει να συνδιάσει την αγάπη του για την μαγειρική τέχνη αλλά και την γνώση. Στην προϋπηρεσία του θα συναντήσουμε μεγάλες αλυσίδες ιταλικού φαγητού οπού εργάστηκε ως εκπαιδευτής και προϊστάμενος προσωπικού παραγωγής , ως chef αλλά και γνωστά εστιατόρια έχοντας την θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης, του διαχειριστή προμηθειών και κόστους Ά υλών, του εργατικού κόστους και λοιπών. Επίσης έχει εργαστεί ως μάγειρας στον χώρο ξενοδοχείων 5 αστέρων της Αθήνας, ως καθηγητής σε σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο Στράτος Κορνάς ασχολείται με την διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, την εκπαίδευση προσωπικού εστίασης, την έναρξη, την οργάνωση και την ανάπτυξη εστιατορίων.

 


Πληροφορίες Σεμιναρίου

 

Ημερομηνία31 Μαρτίου – 1 Απριλίου – 2 Απριλίου
Ώρα10:00 – 14:00
Διάρκεια3 ημέρες – 12 Ώρες
Χώρος διεξαγωγήςΠολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Συμμετέχοντες25 Άτομα
Κόστος Σεμιναρίου180€
Περιγραφή Σεμιναρίου

Η Taste Point για μία ακόμη φορά πρωτοτυπεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φιλοξενώντας για πρώτη φορά το Estio, το μεγαλύτερο siteγια την εστίαση στην Ελλάδα.

Ένα μοναδικό τριήμερο Hands On σεμινάριο αυθεντικής Ιταλικής Πίτσας, με χρωματιστές ζύμες αλλά και Pinsa Romana θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 31 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 2 Απριλίου με διάρκεια 12 ωρών (4 ώρες ανά ημέρα)!!!

Οι εισηγητές μας Βασίλης Τσιόγκας και Στράτος Κορνάς θα μας μάθουν τα μυστικά της Ιταλικής Πίτσας και όχι μόνο… Η ύλη των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις παρασκευές των ζυμών, διάφορες παρασκευές σάλτσας και προϊόντων της ζύμης, άνοιγμα του ζυμαριού στον αέρα, στόλισμα πίτσας, ψήσιμο στον φούρνο αλλά και τρόπους προώθησης του προϊόντος και κοστολόγηση αυτού.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες!


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τοποθεσία Πολυχώρου Taste Point