Welcome to Taste Point Company...

Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα Με Τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

  /  
Φόρτωση Εκδηλώσεις
12 Νοέ

Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα Με Τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Νοέμβριος 12 @ 12:00 - 17:00

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.

Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο. Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα. Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.


Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία 12 Νοεμβρίου
Ώρα 12:00 – 17:00
Διάρκεια 5 Ώρες
Χώρος διεξαγωγής Πολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Συμμετέχοντες 50 Άτομα
Κόστος Σεμιναρίου 130€
Περιγραφή Σεμιναρίου Δημιουργική Ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Ένα μενού γευσιγνωσίας που σκοπό έχει να μυήσει τους καλεσμένους στις βάσεις της σύγχρονης γαστρονομίας, βασισμένες σε ελληνικές γεύσεις. Τεχνικές όπως μαγείρεμα σε κενό αέρος, κρύες και ζεστές σάλτσες από σιφόν, Καλούπια σιλικόνης και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν, head to tail συνταγές, αλλά και νεωτεριστικοί τρόποι παρουσίασης είναι οι βασικοί πυλώνες του σεμιναρίου.

Menu Σεμιναρίου

«Μύδια Σαγανάκι» , «γαρίδες Μικρολίμανο», Ταραμάς

***

Καπνιστό μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα κρεμμύδι βανίλια και κίτρο Νάξου

Συνοδεύεται από καπνιστό αφρό πατάτας

***

Μπαρμπούνι Τεμπούρα με αγιολί αγκινάρας

Τηγανιτά λέπια και χαβιάρι Ρέγγας

***

Κόκορας Παστιτσάδα

Φτερούγες κόκορα γεμιστές με λουκάνικο κόκορα και μέλι ντομάτας


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τοποθεσία Πολυχώρου Taste Point

Αεροπορικές Πτήσεις